Redactie - 10 oktober 2013

Gartner: Nieuwe lichting digitale techbedrijven zijn een bedreiging voor gevestigde IT-leveranciers Cisco, Oracle en Microsoft


Digitale techbedrijven zijn een bedreiging voor gevestigde IT-leveranciers Cisco, Oracle en Microsoft, zo meldt onderzoeksbureau Gartner op zijn Gartner Symposium in Orlando in de Amerikaanse staat Florida.

Gevestigde IT-leveranciers verkopen vaak verouderde technologie vergeleken met de nieuwe generatie bedrijven die ontstaan zijn in het digitale tijdperk. Dit leidt tot veranderingen in de channel strategie, salesforce en partner ecosystemen door de komst van nieuwe concurrenten en veranderde klantbehoeften, aldus Gartner research director Peter Sondergaard (foto).

Internet of Things
Volgens Sondergaard maken bedrijven die nu aan de top staan, zoals Cisco, Oracle en Microsoft, de kans niet meer de leiders te zijn in het tijdperk van de digitale economie. Trends in het nieuwe digitale tijdperk zijn onder andere Internet of Things, draagbare devices en 3D printers. 

Occupy
De digitalisering kan leiden to meer ontslagen en sociale onrust waarschuwt Gartner. Er komt een nieuwe type 'Occupy Wall Street' beweging die ondersteuning krijgt van veel meer mensen.

Door: Witold Kepinski  


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!