Wouter Hoeffnagel - 12 juli 2022

Amerikaanse defensieaannemer wilde spionagebedrijf NSO Group overnemen

Amerikaanse defensieaannemer wilde spionagebedrijf NSO Group overnemen image

Het Amerikaanse techbedrijf en defensieaannemer L3Harris wilde het Israëlische spionagebedrijf NSO Group overnemen. NSO Group is onder meer bekend van de omstreden Pegasus spyware.

The New York Times meldt dat L3Harris in de afgelopen maanden een team met vertegenwoordigers naar Israël heeft gestuurd in een poging tot een overname te komen. Vijf onafhankelijke bronnen melden dat managers van L3Harris tegen NSO Group hebben gezegd dat de overname kan rekenen op steun van de Amerikaanse overheid. Dit ondanks dat hierover publiekelijk hoogstwaarschijnlijk geen verklaringen over zouden worden afgelegd.

Dit is opvallend, aangezien berichtgeving over de overnamepoging onder Amerikaanse functionarissen juist tot ophef leidt. Zij stellen verontwaardigd te zijn over de overnamepoging van NSO Group, onder meer vanwege diens positie op een Amerikaanse zwarte lijst. L3Harris zou zijn overnamepoging later hebben gestaakt, hoewel sommige bronnen melden dat het bedrijf deze poging in een later stadium hoopt te hervatten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!