Redactie - 05 september 2013

IFA 2013: NETGEAR toont producten voor Connected Home


NETGEAR toont haar nieuwste oplossingen voor de Connected Home tijdens IFA in Berlijn, van 6 september tot en met 11 september. NETGEAR taat in hal 17, stand 121 in de Messe Berlin.

“We verheugen ons ieder jaar op IFA, omdat het een goede gelegenheid is om onze nieuwste netwerkoplossingen onder de aandacht te brengen. Oplossingen die relevant zijn voor de connected lifestyle in het hedendaagse Europa,” zegt Lionel Paris, directeur EMEA productmarketing bij NETGEAR. “Om maar een voorbeeld te noemen: in Europa zijn veel authentieke gebouwen opgebouwd uit materialen die draadloze signalen belemmeren. Onze presentatie tijdens IFA richt zich daarom met name op het brede scala aan WiFi-, opslag- en media-netwerkproducten van NETGEAR, die de connectiviteit vereenvoudigen, zowel thuis als op de werkplek.”
 
Powerline 500 en 600
Om de specifieke uitdagingen van Europese huizen het hoofd te bieden, heeft NETGEAR een aantal innovatieve producten ontwikkeld: de nieuwe Powerline 600 PassThru 4-port Adapter (XAVB6504) en de Powerline 500 Nano PassThru 1-Port (XAVB5401) breiden de internettoegang uit tot elk stopcontact. Installatie is een kwestie van inpluggen, waarna de gegenereerde hoge internetsnelheden perfect zijn voor veeleisende toepassingen als HD/3D video streaming en multiplayer gaming. Met deze adapters kan elk apparaat met een ethernet aansluiting, zoals smart HDTV’s, game consoles of pc’s, op het thuisnetwerk en internet worden aangesloten. En dankzij het elegante design met vervangend stroompunt, hoeft er geen stopcontact te worden opgeofferd.

Universal Pass-Through WiFi Range Extender (WN3100RP)
Een ander product dat NETGEAR lanceert tijdens IFA is de Universal Pass-Through WiFi Range Extender (WN3100RP). Deze extender vergroot niet alleen het bereik van een draadloze router of gateway, maar fungeert ook als Wireless-N bridge, zodat gaming consoles, DVR, internet tv of Blu-ray spelers op het thuisnetwerk kunnen worden aangesloten. Ook dit product heeft een vervangend stroompunt, zodat het stopcontact vrij blijft voor andere apparatuur. De WN3100RP onderscheidt zich van andere extenders dankzij LED-indicators, die aangeven wat de beste locatie is om de extender te plaatsen in verhouding tot de router, zodat optimale draadloze dekking gegarandeerd is.

Van WiFi Adapter tot ReadyNAS
NETGEAR demonstreert verder de A6200 WiFi USB Adapter, een dual band WiFi adapter die pc’s of laptops upgrade naar 802.11ac prestaties met snelheden tot wel 300/867 Mbps en de A6100 WiFi USB Mini Adapter, voor upgrades naar 802.11ac prestaties met snelheden tot 150/433 Mbps. De uitgebreide features van de D6300 WiFi Modem Router, met ingebouwde ADSL2+ modem voor een highspeed Internet gateway met gecombineerde wifi-snelheden tot 1600 Mbps en de D6200 WiFi Modem Router met gecombineerde WiFi-snelheden tot 1167 Mbps komen aan bod en ook de NETGEAR Push2TV Wireless Display Adapter (PTV3000), waarmee smartphone-, laptop- of tabletscherm via wifi op de tv worden weergegeven, zal uitgebreid worden besproken. Uiteraard behoort de nieuwe ReadyNAS-serie ook tot het scala aan producten dat de connected home optimaliseert. De gehele ReadyNAS-productlijn zal om die reden ook vertegenwoordigd zijn tijdens IFA.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!