Ron Smeets - 18 september 2023

Overname Resengo door Zenchef|Formitable group

Het Nederlands-Belgische online reservingsplatform Resengo wordt overgenomen door de Zenchef|Formitable group. Dat hebben de partijen bekendgemaakt. Eerder dit jaar bundelden het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse Zenchef al hun krachten. Die samenwerking wordt nu dus gevolgd door een overname van Resengo. Met deze overname zet Zenchef|Formitable een eerste stap op weg naar haar doelstelling om Europees marktleider in restauranttechnologie te worden. De financiële ondersteuning van deze overname is in handen van groeikapitaalbedrijf PSG equity.

Overname Resengo door Zenchef|Formitable group image

De overname van Resengo betekent dat Zenchef|Formitable meer dan 3500 restaurants aan haar platform toevoegt en meteen het grootste restaurantplatform van Europa is. Met deze uitbreiding maaken nu ook het RIJKS in Amsterdam, The Jane in Antwerpen en alle Belgische driesterrenrestaurants onderdeel uit van het platform.

Op weg naar Europees marktleiderschap

De overname betekent dat het bestaande Resengo team in dienst treedt van Zenchef|Formitable met reeds meer dan 200 werknemers. Alle klanten van Resengo zullen op dezelfde mate van ondersteuning, zowel via het restaurant tech-platform en de consumenten app, kunnen rekenen. Zenchef|Formitable heeft kantoren in Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Kopenhagen, Berlijn en Lissabon.

"Met deze overname bevorderen we onze kernmissie om restaurants de verbinding met hun gasten te helpen verdiepen. Bovendien bouwen we met deze belangrijke stap, door middel van technologie, aan een veerkrachtige restaurantindustrie, die restauranthouders in staat stelt om commissie gebaseerde software van derden te weerstaan", aldus de CEO van Zenchef|Formitable, Xavier Zeitoun.

"Sinds de oprichting van Resengo, twee decenia geleden, helpen we restauranteigenaren bij het maximaliseren van hun bezettingsgraad en het verbeteren van de gastervaring in het gehele proces van ontdekking tot boeking en vervolgens de terugkomst. Ons doel is dat onze restaurants profiteren van de kansen die voortvloeien uit het klantenbestand van Zenchef|Formitable en het verminderen van de afhankelijkheid van externe platforms. We zijn blij en vereerd dat we ons bij de groep kunnen aansluiten, omdat zij onze missie weerspiegelen", voegt de CEO van Resengo, Dirk Gypen, daar aan toe.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!