Witold Kepinski - 09 oktober 2023

NICE koopt AI-gedreven outreach provider LiveVox

NICE en LiveVox hebben aangekondigd dat NICE een definitieve overeenkomst is aangegaan om LiveVox voor 350 miljoen dollar over te nemen, AI-gedreven proactieve outreach-aanbieder.

NICE koopt AI-gedreven outreach provider LiveVox image

NICE's platform CXone, met zijn geavanceerde mogelijkheden voor digitale betrokkenheid, en Enlighten, een AI in de branche die speciaal is gebouwd voor CX, gecombineerd met het geavanceerde en rijke proactieve outreach-portfolio van LiveVox, creëert het enige echt verenigde platform dat alle interacties, spraak en digitale, samenbrengt. Bemand en onbeheerd, inkomend en uitgaand. Samen zullen NICE en LiveVox organisaties helpen hun CX-activiteiten naar het digitale tijdperk te versnellen met slimme conversatie-AI op schaal.

Door hun krachten te bundelen, melden NICE en LiveVox bedrijven over de hele wereld te gaan helpen om proactieve, gepersonaliseerde ervaringen voor hun eindklanten te creëren, hen te ontmoeten op het kanaal van hun voorkeur met behulp van een methode die bij hen past, en CX in het digitale en AI-tijdperk onder de knie te krijgen met:

  • een interactiegericht cloudplatform,
  • convergentie van kennis, data, kanalen en CX-mogelijkheden,
  • speciaal gebouwde AI die mensen, technologie en processen combineert.

NICE wordt erkend als speler op het gebied van CX met een AI-gestuurde cloudplatform voor het beheren van alle soorten klantinteracties, digitaal en spraak, door agenten ondersteund en door consumenten geleid. NICE CXone heeft het grootste scala aan native applicaties om klanttrajecten te beheren, de betrokkenheid van medewerkers te verbeteren en volledige prestaties te stimuleren. Bovendien biedt CXone de meest uitgebreide ingebedde AI, waarbij Enlighten honderden CX-specifieke modellen omvat die holistische en vloeiende consumentenervaringen mogelijk maken.

LiveVox heeft meer dan twee decennia aan CX-domeinspecifieke expertise en capaciteiten op het gebied van AI-gestuurde proactieve outreach ten dienste van enkele van 's werelds grootste ondernemingen. LiveVox heeft een divers en loyaal klantenbestand dat bestaat uit honderden ondernemingen van elke omvang. De overname van LiveVox door NICE bouwt ook voort op de domeinexpertise en ongelooflijk getalenteerde teams van beide bedrijven. De overname zal twee CX-leiders verenigen met aanvullende technologieën, diepgaande domeinexpertise en een gedeelde passie voor innovatie.

Barak Eilam, CEO van NICE: “Vandaag zetten we opnieuw een grote stap om slimme conversatie-AI werkelijkheid te maken. Het tijdperk van Digital Engagement is al aangebroken en we zijn blij dat we organisaties in staat kunnen stellen hun Digital Engagement en Conversational AI vooruit te helpen. Door onze krachten te bundelen met LiveVox hebben we nu het sterkste en breedste proactieve outreach-portfolio. NICE heeft een opmerkelijk trackrecord in het vergroten van haar toonaangevende innovatie met complementaire acquisities. Ik ben enthousiast over deze overname en ik ben ervan overtuigd dat we samen met het ervaren en getalenteerde LiveVox-team een ​​uitstekende toegevoegde waarde zullen creëren voor onze klanten en aandeelhouders.”

John DiLullo, CEO van LiveVox,: “Dit is geweldig nieuws voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders. NICE is een geweldige organisatie en haar breedte, bereik en toewijding aan voortdurende innovatie beloven onze groei en de mogelijkheden van de complementaire oplossingen die we samen op de markt kunnen brengen te versterken. De aankondiging van vandaag markeert het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor LiveVox, en we zijn verheugd om deze reis te beginnen samen met een prominente wereldleider op het gebied van klantervaringsplatforms en vertrouwde AI-oplossingen.”

Transactiedetails
Volgens de voorwaarden van de fusieovereenkomst zullen de aandeelhouders van LiveVox bij het afronden van de transactie $ 3,74 in contanten ontvangen voor elk gewoon aandeel LiveVox. De fusieovereenkomst is goedgekeurd door de raden van bestuur van NICE en LiveVox. Na het aangaan van de fusieovereenkomst hebben de houders van een meerderheid van de uitstaande aandelen van LiveVox de fusieovereenkomst met schriftelijke toestemming goedgekeurd, en er is geen andere goedkeuring van de aandeelhouders van LiveVox vereist. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van bepaalde goedkeuringen van de toezichthouders en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Na voltooiing van de transactie zal LiveVox niet langer openbaar genoteerd zijn of verhandeld worden op Nasdaq.

De transactie zal naar verwachting een positieve cashflow hebben en bijdragen aan het bedrijfsresultaat, de operationele marge en de niet-GAAP winst per aandeel van NICE in 2024. De transactie zal geen invloed hebben op het aandeleninkoopprogramma van NICE.

Adviseurs
Davis Polk & Wardwell LLP treedt op als juridisch adviseur van NICE. Jefferies LLC fungeert als exclusief financieel adviseur voor LiveVox, en Kirkland & Ellis LLP treedt op als juridisch adviseur voor LiveVox.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!