Witold Kepinski - 10 november 2023

Exclusive Networks realiseert solide omzet in derde kwartaal

Exclusive Networks heeft zijn derde kwartaal resultaten bekend gemaakt. De bruto-omzet steeg met 9 procent tot 1,2 miljard dollar.

Exclusive Networks realiseert solide omzet in derde kwartaal image

De bruto-omzet bedroeg 1.228 miljoen euro, een stijging van 9% op jaarbasis op gerapporteerde basis, en 13% bij constante wisselkoersen. Het grootste deel van deze gerapporteerde groei (5%) werd gedreven door zakendoen met bestaande leveranciers in hun huidige geografische regio. De rest van de groei was grotendeels te danken aan de expansie van leveranciers (3%). Leveranciersuitbreiding is een combinatie van leveranciers die nieuwe geografische gebieden betreden (2%) en nieuwe leveranciersrelaties (1%). Ten slotte ondersteunde de bijdrage van onze recente overname Ingecom onze groei met 1%.

EMEA (79% van de totale bruto-omzet op kwartaalbasis): De bruto-omzet steeg naar 973 miljoen euro, een stijging van 116 miljoen euro of +14% gerapporteerd. De regio realiseerde opnieuw een kwartaal van sterke groei en profiteerde van een solide momentum als gevolg van de kwaliteit van het leveranciersportfolio in alle landen.

AMERIKA (13% van de totale bruto-omzet op kwartaalbasis): De bruto-omzet bedroeg 157 miljoen euro, een stijging van +1% gerapporteerd of +9% bij constante wisselkoersen. De regio had in het derde kwartaal van 2022 te maken met een hoge vergelijkingsbasis, toen de regio een scherpe groei noteerde. In een context van normalisatie van de vraag en schommelingen van de dollar in het derde kwartaal slaagde de regio erin een positieve trend gedurende het kwartaal vast te houden, ondersteund door de geleidelijke toename van nieuwe leveranciers.

APAC (8% van de totale bruto-omzet op kwartaalbasis): De bruto-omzet daalde met 14%, gerapporteerd op €99 miljoen. De trend verbetert kwartaal na kwartaal en dankzij de lokaal geïmplementeerde initiatieven kon de regio de trend geleidelijk verbeteren in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

Jesper Trolle (foto), CEO van Exclusive Networks, merkte op: “Exclusive Networks is als leider op het gebied van cyberbeveiliging op weg naar zijn missie om een ​​veiligere wereld te creëren. In het derde kwartaal hebben we solide vooruitgang geboekt met een gerapporteerde bruto-omzetgroei van 9%, 13% bij constante wisselkoersen, in lijn met onze verwachtingen.

We hebben een groei met dubbele cijfers gerealiseerd in onze grootste regio (EMEA), ondanks een uitdagende macro-economische omgeving en weinig zichtbaarheid, waardoor de verkoopcycli sinds eind 2022 langer zijn geworden en naar een genormaliseerd niveau zijn teruggekeerd. We hebben een consistent solide pijplijn zonder dat er projecten zijn geannuleerd.

Na een aantal jaren van organische groei stellen onze sterke balans en uitstekende cashgeneratie ons in staat de overname van Ingecom te doen om ons aanbod te verbreden en te verdiepen en onze groeistrategie voor de lange termijn te ondersteunen.

Deze strategische overname zal ons in staat stellen onze capaciteiten op het gebied van innovatieve en disruptieve technologieën uit te breiden als aanvulling op en schaalbaarheid van ons aanbod van opkomende en snelgroeiende cyberbeveiligingsoplossingen in onze markten.

Ons huidige momentum van groei met dubbele cijfers tot nu toe, in combinatie met een strategische acquisitie, ondersteunt ons vertrouwen in het halen van onze verwachtingen voor 2023.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!