Witold Kepinski - 07 februari 2024

AHEAD neemt CDI over

AHEAD, een Noord-Amerikaanse IT-dienstverlener op het gebied van data-, ontwikkelaars- en infrastructuurplatforms, heeft de overname aangekondigd van CDI, waarin twee van de snelstgroeiende specialisten op het gebied van digitale transformatie op de markt worden gecombineerd.

AHEAD neemt CDI over image

Het in New York City gevestigde CDI voegt volgens AHEAD een schat aan leiderschap, technisch talent en operationele uitmuntendheid toe aan het portfolio van AHEAD, wat resulteert in een organisatie met een bruto-omzet van meer dan $3,7 miljard en meer dan 2.500 werknemers verspreid over 40 locaties wereldwijd.

De overname voegt een sterke aanwezigheid in het noordoosten van de VS toe en dicht een gat in de toch al uitgebreide nationale dekking van AHEAD. De combinatie versterkt ook de aanwezigheid van het bedrijf in India, dat nu uit meer dan 250 ingenieurs en consultants bestaat.

CDI-klanten krijgen toegang tot de geavanceerde mogelijkheden van AHEAD op het gebied van data- en AI-platforms, platformengineering, productie van aangepaste IT-infrastructuur en het Hatch platform voor grote datacenters en complexe edge-infrastructuurimplementaties. De twee bedrijven zullen ook volwassen ServiceNow- en Managed Services-activiteiten combineren.

“De aanzienlijke groei die zowel AHEAD als CDI de afgelopen jaren hebben gerealiseerd, zal dankzij onze samenwerking een sneeuwbaleffect krijgen”, aldus Daniel Adamany, oprichter en CEO van AHEAD. “Door onze energie samen te concentreren, bieden we nieuwe groeimogelijkheden voor werknemers, een rijker portfolio aan oplossingen voor klanten en meer waarde voor ons partnerecosysteem, waardoor onze impact op iedereen wordt versneld.”

De twee bedrijven hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, zowel organisch als anorganisch. De wederzijdse focus op groei, samenhangende culturen en een gedeelde, compromisloze benadering van klantsucces waren sleutelfactoren bij de beslissing om te combineren.

“Samen zijn AHEAD en CDI een veranderingsagent op het gebied van cloudplatforms, waarbij ze de meest innovatieve technologieleiders in de sector verenigen onder een wederzijdse cultuur van productiviteit en passie”, aldus Rich Falcone, CEO en president van CDI. “Zoals ik met al onze CDI-teamleden heb verteld: het gaat niet om het logo, maar om de missie. Ik ben nog nooit zo geïnspireerd geweest als nu om ongeëvenaarde resultaten te leveren aan onze klanten en collega’s.”

Na 23 jaar leiding te hebben gegeven aan de groei van CDI, zal Falcone onmiddellijk de rol van AHEAD President op zich nemen en rapporteren aan Adamany.

In 2022 deed Berkshire Partners, in voortdurende samenwerking met Centerbridge Partners, een extra investering in AHEAD om meerderheidsaandeelhouder te worden en zijn specialistische sectorervaring op het gebied van technologie, zakelijke dienstverlening en digitale infrastructuur te benutten.

“We zijn heel blij dat deze twee geweldige bedrijven samenkomen in één uitstekend team”, aldus Candice Corvetti, Managing Director van Berkshire Partners. “Deze combinatie versterkt en versnelt het toch al uitmuntende vermogen van AHEAD om oplossingen voor hun klanten en partners te realiseren. We zijn verheugd om het team en de kans te ondersteunen.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!