Redactie - 08 april 2024

Italië wil regels voor delen van foto's kinderen door ouders

Italië wil de online privacy van kinderen beter beschermen. Een wetsvoorstel introduceert regels rondom het delen van delen van foto's van kinderen door hun ouders.

Italië wil regels voor delen van foto's kinderen door ouders image

Het wetsvoorstel is in maart ingediend; de indieners hopen hiermee een discussie over het onderwerp op gang te helpen. Het wetsvoorstel draait specifiek rond het delen van dagelijkse momenten in het leven van een kind op sociale media. Denk daarbij aan ouders die massa’s foto’s van hun kinderen online zetten, of zelfs vloggers die hun brood verdienen met het tonen van hun kinderen en thuisleven aan miljoenen volgers.

In het wetsvoorstel wordt de focus gelegd op de privacy van de kinderen, die zeker de eerste jaren van hun leven geen zeg hebben over wat er van hen wordt gepubliceerd. Het wetsvoorstel vraagt onder meer dat ouders de beelden van hun kinderen aangeven bij een waakhond, en dat, als er geld wordt verdiend met die beelden, het geld naar een bankrekening op naam van het kind gaat. Italië lijkt daarmee in de voetsporen te lopen van Frankrijk, dat in februari een wetsvoorstel aannam dat de privacy van kinderen moet garanderen.

In samenwerking met Data News

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!