Witold Kepinski - 08 mei 2024

Synopsys verkoopt Software Integrity Group voor 2,1 miljard dollar

Synopsys heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan met Clearlake Capital Group en Francisco Partners, twee wereldwijde particuliere aandelenfirma's, voor de verkoop van hun Software Integrity Group-activiteiten in een transactie met een totale waarde van maximaal 2,1 miljard dollar, inclusief maximaal 475 miljoen dollar in contanten te betalen nadat Francisco Partners en Clearlake een bepaald rendement behalen in verband met een of meer liquiditeitstransacties. Na afronding van de transactie zal het bedrijf naar voren komen als een nieuwe, onafhankelijke softwareleverancier voor het testen van applicatiebeveiliging.

Synopsys verkoopt Software Integrity Group voor 2,1 miljard dollar image

Het bestaande managementteam van de Software Integrity Group zal naar verwachting leiding geven aan het nieuwe, onafhankelijke, particuliere bedrijf nadat de transactie is afgerond. De naam van de nieuwe zelfstandige entiteit zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt. Synopsys zet zich in voor een naadloze transitie voor het Software Integrity Group-team, klanten en partners.

'Sterke staat van dienst'

"Clearlake en Francisco Partners hebben een sterke staat van dienst op het gebied van succesvolle investeringen in groeiende softwareplatforms en zijn ideale partners om dit bedrijf verder te laten groeien als een onafhankelijke leverancier van softwarebeveiliging van wereldklasse", aldus Sassine Ghazi , president en CEO van Synopsys. “Voor Synopsys verscherpt deze stap onze focus op de ongekende, snelgroeiende kansen die we hebben in onze kernactiviteiten – waar de engineering van silicium en systemen samenkomen nu technologische R&D-teams proberen te profiteren van dit AI-gedreven tijdperk van alomtegenwoordige intelligentie."

"We zijn verheugd om samen te werken met Synopsys om de afsplitsing van zijn Software Integrity Group, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het testen van applicatiebeveiliging, te voltooien", aldus Dipanjan "DJ" Deb, medeoprichter en CEO van Francisco Partners. "Francisco Partners heeft een lange geschiedenis van samenwerking met toonaangevende technologiebedrijven om divisies en bedrijfseenheden op te splitsen die kunnen profiteren van een grotere focus en flexibiliteit als zelfstandige entiteiten, en waar ons operationele team van Francisco Partners Consulting middelen en expertise kan inbrengen om de groei te helpen versnellen."

Stijgende vraag

"Naarmate beveiliging steeds meer wordt ingebed in DevOps-workflows, geloven wij dat de vraag en het belang van aanbieders van applicatiebeveiligingstesten zullen blijven stijgen", aldus Behdad Eghbali , medeoprichter en managing partner van Clearlake. "We zijn klaar om het O.PS-framework van Clearlake te benutten om operationele verbeteringen te bevorderen, voort te bouwen op het robuuste productaanbod van de Software Integrity Group en nieuwe groei als zelfstandige onderneming te stimuleren."

“Vooruitgang op het gebied van generatieve kunstmatige intelligentie-technologie zal in de loop van de tijd waarschijnlijk de levenscyclus van softwareontwikkeling verstoren, waardoor de snelheid van het genereren van code toeneemt en nieuwe vormen van softwarerisico’s worden geïntroduceerd. Het sterke portfolio van applicatiebeveiligingstestproducten van de Software Integrity Group biedt zakelijke klanten tools die integreren Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars hoogwaardige, veilige en compatibele code kunnen creëren die cyberveiligheidsrisico's minimaliseert, inclusief risico's die voortkomen uit generatieve kunstmatige intelligentie, en die rechtstreeks tegemoetkomt aan een groeiende behoefte in de markt", aldus Prashant Mehrotra, Partner, en Sean Courtney, directeur, bij Clearlake.

"Enterprise engineering- en beveiligingsteams worden vandaag de dag geconfronteerd met een steeds dynamischer en uitdagender bedreigingsomgeving, en het garanderen van de kwaliteit en veiligheid van hun softwareapplicaties is een strategische topprioriteit geworden. De Software Integrity Group van Synopsys is een leider in oplossingen voor het testen van applicatiebeveiliging en biedt een alomvattend platform voor software-ingenieurs en beveiligingsteams om hun bedrijfskritische softwareapplicaties te beveiligen en te beschermen", aldus Brian Decker en Evan Daar, Partners bij Francisco Partners. "We kijken ernaar uit om samen te werken met het leiderschapsteam van de Software Integrity Group om de groei en innovatie als zelfstandig bedrijf te versnellen."

Innovatie versnellen

De Software Integrity Group van Synopsys biedt geïntegreerde softwareoplossingen die de manier transformeren waarop ontwikkelingsteams software bouwen en leveren, waardoor innovatie wordt versneld en tegelijkertijd bedrijfsrisico's worden aangepakt. Het uitgebreide, toonaangevende portfolio van softwarebeveiligingsproducten werkt samen met tools van derden en open-sourcetools, waardoor organisaties bestaande investeringen kunnen benutten om het beveiligingsprogramma te bouwen dat het beste bij hen past, zo melden de partijen.

De transactie, die unaniem werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Synopsys, zal momenteel naar verwachting in de tweede helft van 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de ontvangst van de vereiste goedkeuringen van de regelgevende instanties.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!