Witold Kepinski - 16 december 2016

BMW gebruikt IBM Watson Cognitive Computing

IBM kondigt een nieuwe samenwerking aan met BMW Group. Daarbij zal worden onderzocht wat de rol van Watson cognitive computing kan zijn bij het personaliseren van de rijervaring en het creëren van intuitievere ondersteuningssytemen voor de bestuurders van de BMW auto's van de toekomst.

Voor deze samenwerking zal BMW Group een team van onderzoekers en ingenieurs onderbrengen in IBM's wereldwijde hoofdkwartier voor Watson Internet of Things in München, Duitsland. Het team van BMW Group zal daar samenwerken met IBM's eigen team van onderzoekers, ontwikkelaars en consultants. Zo kunnen beide bedrijven samenwerken om de intelligente ondersteuningsfuncties van BMW auto's te verbeteren.

Harriet Green - Global Head van IBM Watson IoT Business: "Watson verandert de manier waarop mensen interacteren met de wereld om hen heen en zorgt voor een veiligere, efficiëntere en meer persoonlijke ervaring, thuis, op het werk en op de weg."

Om het onderzoek te bevorderen zal IBM 4 BMW i8 hybride sportwagens onderbrengen in het Watson hoofdkwartier in München. De samenwerking met IBM in München is de eerste in een reeks, waar bedrijven samenwerken met IBM experts om de grenzen van wat mogelijk is met IoT te verleggen.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!