Witold Kepinski - 06 december 2017

Windows 10 stuurt 600 miljoen devices aan

Volgens Microsoft-topman Satya Nadella zijn er nu meer dan 600 miljoen actieve devices die werken met het Windows 10-besturingssysteem. Maar toch blijft Windows 7 op pc's en notebooks nog steeds populair. Ondanks de brede steun van Microsoft voor overgang naar Windows 10 blijven veel bedrijven nog gebruik maken van Windows 7-omgevingen.

Tijdens de Microsoft aandeelhoudersvergadering heeft CEO Satya Nadella nieuwe cijfers vrijgegeven over de acceptatie Windows 10 dat nu op 600 miljoen actieve apparaten wordt gebruikt. Microsoft verwacht dat meer desktops, noteboooks evenals de Xbox One-consoles, de Holholens AR-bril, surface-hub-systemen en zelfs smartphones, gebruik zullen kane van Windows 10.

Het is echter de vraag of dit zo zal blijven. Aan het einde van het jaar wordt de laatste mogelijkheid voor een gratis upgrade van zijn voorgangers naar Windows 10 geannuleerd. Deze gratis optie, met name in de eerste twaalf maanden na de publicatie ervan, zorgde voor een snel groeiende populariteit en had dit jaar zelfs enkele laatkomers moeten overhalen om te migreren. Het aanvankelijke enthousiasme voor de nieuwe generatie Windows had ook Microsoft in de zomer van 2015 ertoe aangezet zichzelf ten doel te stellen om tegen 2018 de grens van een miljard apparaten te bereiken. Slechts een jaar later werd deze ambitieuze voorspelling echter ingetrokken.

Een deel hiervan is te wijten aan het feit dat Microsoft oorspronkelijk had verwacht dat Windows 10 ook op smartphones zou kunnen groeien tot een alternatief voor Google's Android en Apple's iOS. Dat is niet gelukt en daarom komen er geen verdere functie-updates voor de mobiele versie van Windows 10.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!