Redactie - 15 november 2018

OpenStack Foundation belicht pilot projecten Airship, Kata Containers, StarlingX en Zuul

Tijdens de OpenStack Summit van de OpenStack Foundation (OSF) in Berlijn werden er 4 pilot projecten gepresenteerd die de laatste 12 maanden ontwikkeld werden onder de OpenStack vlag. De OpenStack communities Airship, Kata Containers, StarlingX and Zuul, lieten de voortgang van hun ontwikkelingen zien aan de hand van nieuwe features, roadmaps en gebruikerservaringen.

Airship 
Airship helpt gebruikers om containers, virtuele machines en bare-metal infrastructuur-omgevingen op meerdere locaties in te zetten en te managen. De toegevoegde waarde van Airship voor 5G en edge computing is dat gebruikers dezelfde omgeving kunnen implementeren en eenvoudig kunnen beheren op honderden of duizenden kleinere sites. Airship is een gebruikersgestuurd project dat wordt ontwikkeld door AT&T en SK Telecom voor 5G t.b.v. Network Functions Virtualization, Virtual Desktop Infrastructure, en big data processing. De Airship community liet vandaag een testversie; de verwachting is dat de officiële 1.0 versie begin 2019 volgt. De community ontwikkelde de afgelopen maanden “Airship in a Bottle,” een eenvoudige manier om aan de slag te gaan met Airship.

Meer informatie over deze community: http://www.airshipit.org.

Kata Containers Advances Secure Container Runtime

Kata Containers is een open source community project met als doel lichtgewicht VM’s te bouwen die functioneren als containers maar de workload isolation en security voordelen van VM’s bieden. Na de lancering van versie 1.0 in mei dit jaar, werkt de community momenteel aan versie 1.4. 

Meer informatie over deze community: katacontainers.io.

StarlingX 
De StarlingX community beleefde op 24 oktober jl. de eerste release van het open source platform voor telecom & industrial IoT. StarlingX gebruikt componenten van Ceph, OpenStack und Kubernetes en vult deze aan met nieuwe services zoals configuratie-management. Binnen de StarlingX community waren er inmiddels 1.329 bijdrages van 84 participanten vanuit organisaties zoals 99Cloud, China UnionPay, Fujitsu, Intel, NEC, SUSE and Wind River, among others.

Voor meer informatie over Starling  git.starlingx.io,  en starlingx.io.

Zuul

Zuul is een nieuw project binnen OpenStack; het is een open source CI/CD platform dat ontwikkeld is om de complexiteit van de integratie van open source te tackelen. Sinds de launch van de Zuul 3.0 in maart 2018, werden de laatste maanden in snel tempo nieuwe features toegevoegd, zoals de integratie met Github en support voor Ansible 2.5.  

Voor meer informatie over Zuul: zuul-ci.org.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!