Redactie - 10 mei 2019

Red Hat introduceert OpenShift 4 enterprise Kubernetes platform

Red Hat introduceert OpenShift 4 enterprise Kubernetes platform image

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert Red Hat OpenShift 4, de nieuwe generatie van zijn vertrouwde Kubernetes-platform, dat is aangepast om bedrijven te helpen beter om te gaan met de complexiteit van containerorkestratie in productiesystemen. OpenShift 4 biedt een cloudachtige ervaring in de hybride cloud door geautomatiseerde updates van Kubernetes-implementaties mogelijk te maken, zo meldt Red Hat.

Het platform biedt volgens Red hat meer flexibiliteit, wordt ondersteund door Kubernetes Operators, en biedt een veiligere en consistente basis voor moderne en opkomende cloud-native workloads.

 Red Hat OpenShift 4 biedt een uniforme cloudervaring voor de hybride wereld en maakt een automation-first-benadering mogelijk met:

Een self-managing platform voor de hybride cloud om een cloudachtige ervaring te bieden via automatische software-updates en lifecycle-management in de hybride cloud, mogelijk gemaakt door de vertrouwde basis van Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Enterprise Linux CoreOS. Organisaties kunnen hierdoor vertrouwen op meer veiligheid, controleerbaarheid, herhaalbaarheid, eenvoudig beheer en een betere gebruikerservaring.

Aanpasbaarheid en heterogene ondersteuning, die beschikbaar zullen zijn via grote openbare cloudleveranciers, waaronder Alibaba, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud, IBM Cloud, Microsoft Azure, private cloudtechnologieën zoals OpenStack, virtualisatieplatforms en bare-metal servers.

Gestroomlijnde full stack-installatie met een geautomatiseerd proces waardoor het gemakkelijker wordt om snel met enterprise Kubernetes te starten.

Vereenvoudigde applicatie-implementaties en lifecycle-managment met Kubernetes Operators. Red Hat pionierde met stateful en complexe applicaties op Kubernetes met Operators die applicatieonderhoud, scaling en failover automatiseren. Het platform biedt Red Hat OpenShift Certified Operators en mede dankzij het uitgebreide partnerecosysteem kan met OpenShift 4 een breed scala aan as-a-service-applicaties in de hybride cloud uitgevoerd worden.

Enterprise Kubernetes

Red Hat OpenShift Container Platform is conform Kubernetes gecertificeerd, zoals gevalideerd door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Het is de enige Kubernetes-oplossing die gebouwd is op het toonaangevende enterprise Linux-platform en wordt ondersteund door opensource-experts en een compatibel ecosysteem. Red Hat levert belangrijke bedragen aan de Kubernetes-community, en biedt een codebase die veiliger is en tegelijkertijd belangrijke innovaties uit de community behoudt.

Om een flexibelere deployment footprint te bieden met behoud van verbeterde beveiliging en stabiliteit, introduceert OpenShift 4 Red Hat Enterprise Linux CoreOS, een OpenShift-specifieke embedded variant van Red Hat Enterprise Linux. Red Hat Enterprise Linux CoreOS biedt bedrijven uitgebreide keuze bij het inzetten van enterprise Kubernetes met een lichtgewicht, onveranderlijke, container-geoptimaliseerde Linux OS-distributie. In deze variant staan beveiligingsfuncties en stabiliteit voorop, en daarnaast biedt Linux CoreOS geautomatiseerde updates die door Kubernetes worden beheerd en door OpenShift met een druk op de knop ingeschakeld worden. Hierdoor is minder onderhoud nodig en is het mogelijk om de bedrijfsproductiviteit te verbeteren.

OpenShift 4 wordt ondersteund door Red Hat's bekroonde support en uitgebreide aanbod aan professionele diensten, waaronder Red Hat Consulting. Met technische expertise en strategisch advies en analyse helpt Red Hat IT-organisaties met het bouwen van oplossingen die voldoen aan de behoeften van vandaag en in de toekomst.

Developers

Het ontwikkelen van applicaties is - vanwege de rol in het versnellen van digitale transformatie -voor veel IT-organisaties een noodzaak. OpenShift 4 ondersteunt de evoluerende behoeften van applicatieontwikkeling als een consistent platform om de productiviteit van ontwikkelaars te optimaliseren met:

Selfservice-, automatiserings- en applicatiediensten om ontwikkelaars te helpen hun applicatie uit te breiden door on-demand provisioning van applicatiediensten en door automatiseringsmogelijkheden te bieden voor het bouwen en implementeren van gecontaineriseerde applicaties, ondersteund door Operators.

Red Hat CodeReady Workspaces stelt ontwikkelaars in staat gebruik te maken van de kracht van containers en Kubernetes, terwijl ze kunnen blijven werken met vertrouwde IDE-tools (Integrated Development Environment). Workspaces zijn consistenter, bevorderen samenwerking, en zijn beter beveiligd dan wanneer containers of virtuele machines (VM's) op een laptop draaien. Het bevat de hulpmiddelen en afhankelijkheden die nodig zijn voor het coderen, bouwen, testen, uitvoeren en debuggen van gecontaineriseerde applicaties in een webgebaseerde geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE).

OpenShift Service Mesh, dat Istio-, Jaeger- en Kiali-projecten combineert in een enkele mogelijkheid die communicatielogica codeert voor microservices-gebaseerde applicatiearchitecturen, waardoor ontwikkelaarsteams zich kunnen richten op het toevoegen van bedrijfslogica.

Knative voor het bouwen van serverless applicaties in Developer Preview, wat Kubernetes een ideaal platform maakt voor het bouwen, implementeren en beheren van serverless of Function-as-a-service (FaaS) workloads. De mogelijkheden van Knative omvatten onder andere scale-to-zero, autoscaling, in-cluster builds en eventing-frameworks voor het ontwikkelen van cloud-native applicaties op Kubernetes. Ontwikkelaars kunnen zich concentreren op het schrijven van code door complexe delen van het bouwen, implementeren en beheren van hun applicaties te verbergen.

KEDA (Kubernetes-base event-driven autoscaling), een samenwerking tussen Microsoft en Red Hat die het inzetten van serverless event-driven containers op Kubernetes ondersteunt, en in als Developer Preview Azure Functions mogelijk maakt in OpenShift. Dit zorgt voor een versnelde ontwikkeling van event-driven, serverless functies in de hybride cloud en on-premises met Red Hat OpenShift.

Operator-enabled applicatieomgevingen op OpenShift met Red Hat Middleware brengen de kracht van OpenShift Certified Operators naar kritische integratie- en procesautomatiseringstechnologieën. Hierdoor kunnen IT-organisaties hun ontwikkelomgevingen rond Operator-functies verenigen, waardoor ontwikkelaars zich volledig kunnen richten op het leveren van nieuwe diensten en applicaties, zonder zich zorgen te hoeven maken over het updaten of onderhouden van tooling.

Operator-enabled Red Hat OpenShift Container Storage (OCS) is een cloud-agnostische consistente back-end voor registratie, logging en statistieken. Daarnaast biedt het zeer schaalbare, permanente opslag voor cloud-native applicaties die functies vereisen als encryptie, replicatie en beschikbaarheid in de hybride cloud. Applicatieteams kunnen dynamisch persistente volumes leveren voor een breed scala aan workloads, waaronder SQL-/NoSQL-databases, CI-/ CD-pipelines en AI/ML.

Beschikbaarheid

Red Hat OpenShift 4 zal vanaf eind mei 2019 beschikbaar zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!