Anne van den Berg - 12 april 2023

Een bijzonder uitje tijdens award-uitreiking Schneider Electric

Op 28 maart 2023 reikte Schneider Electric voor het vijfde jaar awards uit aan partners die investeren in kennis en ervaring. Een lustrum dus, waarbij niet alleen de prijzen werden uitgereikt, maar we ook het vernieuwde, uiteraard duurzame, kantoor van Schneider Electric bezochten. Daar hebben overigens niet alleen hun eigen medewerkers een plek, ook partners zijn uitgenodigd om te komen werken.

Een bijzonder uitje tijdens award-uitreiking Schneider Electric image

Schneider Electric reikte ook dit jaar weer zijn awards uit om partners in het zonnetje te zetten.

Het is alweer twee jaar geleden dat Schneider Electric werd uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld, maar ze doen die naam natuurlijk nog steeds eer aan. Daarom werd dit jaar, voor het vijfjarig lustrum van het partnerevent, een bijzondere locatie uitgezocht. We waren op 28 maart 2023 aanwezig bij C-bèta in Hoofddorp, een locatie waar circulariteit centraal staat. De vloerbedekking, de schuifdeuren, de zuilen: alles heeft een eerder leven gehad.

Slimme en duurzame oplossingen

Toch verlieten we de locatie na de introductie van Sebastian Born, VP Secure Power & Cooling bij Schneider Electric, en Vincent van Münster, locatiemanager bij C-bèta. Met alle partners en medewerkers van Schneider Electric liepen we naar het kantoor van Schneider Electric, een paar honderd meter verderop. Dat pand heeft natuurlijk alle slimme en duurzame oplossingen van Schneider zelf, maar dat is niet het enige dat het kantoor bijzonder maakt.

Award uitreiking Schneider Electric
Voor het vijfjarige lustrum van de Schneider Electric-awards werd een bijzondere locatie uitgezocht: C-bèta in Hoofddorp, een locatie waar circulariteit centraal staat.

Born: “We wilden niet alleen efficiënter samenwerken in een kantoor dat gericht is op het nieuwe werken. We gingen aan de slag met de vraag: hoe gaan we nu van dit kantoor een plek maken waar het ook leuk is om klanten te ontvangen en op een ontspannen manier samen te werken.” Daarom werd voor de ontwikkeling van het nieuwe kantoor een nauwe samenwerking gezocht tussen HR, medewerkers en partners.

Duurzaam samenwerken bij Schneider Electric

Tijdens de rondleiding in het kantoor zien we meerdere samenwerkplekken, naast de traditionele flexibele werkplekken. Er wordt rekening gehouden met plekken waar geen of nauwelijks geluid wordt toegestaan en plekken waar samenwerken wordt gestimuleerd. Ook is genoeg ruimte voor partners om te werken bij Schneider in Hoofddorp. Zowel beneden als boven zijn flexplekken voor partners en klanten.

Eenmaal weer terug bij C-bèta, gaan we door met de uitreiking van de partner-awards. “Ieder jaar staan we stil bij deze prijsuitreiking om de partners nog meer in het zonnetje te zetten dan we altijd al doen. Daarbij zijn twee nieuwe awards in het leven geroepen. Enerzijds een vernieuwde prijs voor e-commerce partners, waarvoor we een speciaal partnerprogramma hebben ontwikkeld. Anderzijds voor power specialisten, want dit is echt een specialisme”, vertelt Born.

Award Schneider Electric 2023
Een close-up van een van de partner-awards van Schneider Electric.

IT Solutions Provider of the Year

De eerste prijs voor de IT Solution Provider of the Year wordt uitgereikt door Cin-Yee Ho, Strategic Alliance Manager bij Schneider Electric. De focus? “We letten op de complete oplossing, al hebben we extra gelet op oplossingen op het gebied van edge computing. Daarbij kijken we naar certificering, kennis, cooling en power, maar ook naar de gemaakte oplossingen met de local edge configurator en het aantal gerealiseerde edge projecten.”

Bechtle Nederland, H&R, KommaGo en X-ICT waren genomineerd voor deze categorie en X-ICT won de prijs. “Bedankt voor de erkenning en voor de samenwerking. Wij bestaan als X-ICT inmiddels zestien jaar en tijdens die jaren zijn we een hele trouwe Schneider Electric partner geweest. Dankzij de UPS, software en cooling kunnen we echt een one-stop-shop zijn voor onze klanten”, vertelt Marc van Rijssen, Business Developer bij X-ICT.

Fastest Growing Partner of the Year

Ognjen Ivanovic, Inside Sales Representative bij Schneider Electric, neemt de volgende prijsuitreiking voor zijn rekening: Fastest Growing Partner of the Year. Genomineerd zijn: Bechtle Nederland, Felton, Forehand, Rahi, Storm Systems en Zwart Techniek. Volgens Ivanovic is deze prijs belangrijk omdat anders partijen die ontzettend hun best doen soms niet de erkenning krijgen die ze verdienen. Met deze prijs moet daar verandering in komen.

Digital & Services Partner of the Year

De winnaar is Bechtle Nederland die ook de volgende prijs wint, namelijk die van Digital & Services Partner of the Year. Genomineerd voor de prijs zijn: ARP Nederland, Bechtle Nederland, Dustin, Lasent en X-ICT. Ivanovic reikt ook deze prijs uit, waarbij hij vertelt dat digitalisering zowel bij klanten als partners steeds meer gewaardeerd wordt. Ook passen partners digitalisering steeds meer toe voor hun eigen werkzaamheden.

Sander Hermans, Datacenter Consultant bij Bechtle, vertelt over de twee gewonnen prijzen: “We hebben een jarenlange samenwerking met Schneider Electric voor kleine UPS- als grote, complexe UPS-oplossingen. Dankzij die oplossingen kunnen wij aan klanten een totaaloplossing bieden. Dat wij deze twee awards hebben gewonnen, is een bevestiging van een goede samenwerking. Wij kijken dan ook uit naar de samenwerking voor de komende jaren.”

E-commerce Partner of the Year

De volgende prijs is die van E-commerce Partner of the Year, die wordt gepresenteerd door Born. “E-commerce is een belangrijk kanaal. Daarom willen we partners beter ondersteunen met een nieuw e-commerce partnerprogramma met content, digitale uitingen en trainingen. Deelname aan het programma is alleen op uitnodiging, waarbij onze partners voldoen aan specifieke criteria, maar daardoor kunnen we deze partners goed en snel bedienen.”

Hoewel het programma net nieuw is, zijn de partners beoordeeld op basis van de criteria die uit het programma voortkomen. Genomineerd zijn: ARP Nederland, Azerty, Bechtle Nederland, Dustin en KommaGo. Azerty neemt de prijs in ontvangst. Born: “Deze partij is sinds 2004 actief als e-commerce provider. Het is een enorm volwassen, sterke speler in de markt.” Matthijs Warffemius, Category Manager bij Azerty vertelt: “Voor zover ik weet, is dit onze eerste nominatie en ik ben blij dat we direct in de prijzen zijn gevallen!”

Cooling Partner of the Year

Jordi Erken, Partner Accountmanager bij Scheider Electric, neemt de microfoon over van Born en presenteert de Cooling Partner of the Year award. “De genomineerden T&S Klimaattechniek en UniCool gingen nek-aan-nek in de nominaties. Maar UniCool heeft de prijs gewonnen. Wat de doorslag heeft gegeven is het aantal nieuwe klanten die deze club in een kort tijd heeft binnengesleept. Dat is echt uniek en daar mogen jullie trots op zijn.”

Martijn Kolk, salesmanager bij UniCool, vertelt: “We zijn hartstikke blij met onze Cooling Partner of the Year award. Dat is het resultaat geweest van een paar jaar heel nauw samenwerken met Schneider en dat voor een bedrijf dat pas drie jaar bestaat, vind ik dat een heel mooi resultaat. Hoewel het natuurlijk ter beoordeling van onze opdrachtgevers is, creëren wij altijd slimme, duurzame en energie-efficiënte oplossingen voor onze klanten.”

Power Specialist of the Year

De volgende categorie is ook nieuw: Power Specialist of the Year. Genomineerd waren: E-TEC Power Management, X-ICT en Zwart Techniek. Uiteindelijk neemt E-TEC Power Management de prijs mee naar huis. Volgens Erken waren er stemmen opgegaan onder de partners om deze award in te voeren. Hij zegt daarover: “Jullie hadden gelijk, deze prijs had er al veel eerder moeten zijn.” Robin Duizend, Manager Service bij E-TEC is blij met de prijs: “Het is een ontzettend fijne samenwerking.”

IT Distributor of the Year

De één na laatste prijs, de IT Distributor of the Year wordt zoals elk jaar uitgereikt door Bianca van Meijgaarden, Distribution Manager bij Schneider Electric. Ze vertelt: “Distributeurs worden beoordeeld op omzetstijging, groei en focus op edge en digital services, maar ook op hun marketingcampagnes, en we hebben een paar leuke marketingcampagnes kunnen opzetten afgelopen jaar!”

De winnaar is, zoals ook de voorafgaande jaren, Ingram Micro. Van Meijgaarden vertelt: “Het is ontzettend fijn om samen te werken met dit team. Maar naast leuke marketingcampagnes zien we ook omzetgroei en een focus op het leveren van toegevoegde waarde. Ik ben trots dat ik de prijs aan hen mag uitreiken.” André van Oosten, Sr. Benelux Business Unit Manager Datacenter Solutions bij Ingram Micro vult aan: “Vierde jaar op rij, ik denk dat we iets goed doen! De samenwerking met Bianca is heel goed, maar ook van onze vendoren krijgen we positieve feedback. Dus laten we het zo voortzetten.”

Project Win of the Year

Born deelt de laatste prijs uit aan de Project Win of the Year. Hij vertelt: “De genomineerden komen uit verschillende partnercategorieën. Daarom zijn ze beoordeeld op omvang of waarde van het project, de project win van een nieuwe eindklant, de toevoeging van digital en services componenten en de lifecycle monitoring of management. Genomineerd zijn: ARP Nederland, T&S Klimaattechniek, UniCool en X-ICT.

X-ICT heeft gewonnen in deze categorie met het project Vistaprint. Daarmee winnen ze de tweede prijs van de dag. André Blok, Senior Adviseur bij X-ICT, vertelt: “We zijn er heel erg blij mee. We wilden zoveel mogelijk Schneiderproducten toevoegen, zoals UPS, software en racks en daarin zijn we deze keer zeker geslaagd. We hebben in het verleden en heden veel leuke projecten gedraaid en we hopen dat we dat in de toekomst blijven doen.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!