Anne van den Berg - 15 december 2023

Kom bij de TD Synnex Cisco Security Club en word expert!

Wist je dat de oplossingen van Cisco Security zich niet alleen richten op endpoint-oplossingen, maar ook op netwerkoplossingen? En wist je dat ze zich niet alleen richten op grote organisaties, maar ook kleine organisaties? Deze inzichten en veel meer worden gedeeld in de TD SYNNEX Cisco Security Club, een club voor partners die expert zijn of willen worden in security managed services. “Momenteel hebben we in Europa honderd partners die zich aangesloten hebben.”

Kom bij de TD Synnex Cisco Security Club en word expert! image

Endpoints en netwerken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom biedt Cisco zowel endpoint (EDR) als network detection and respons (NDR) aan. Toch zijn veel MSP’s en aspirant security dienstverleners zich niet bewust van het belang van de combinatie van de twee oplossingen. Daarom heeft TD SYNNEX, partner van Cisco, samen met de leverancier de TD SYNNEX Cisco Security Club opgericht.

Waarom bij de club?

De Club is Europa breed opgezet en MSP’s zijn op uitnodiging welkom. Maar waarom zou je als MSP eigenlijk uitgenodigd willen worden? Lisa Muscolino, Cisco Security BDM The Netherlands bij TD SYNNEX vertelt: “Met de club willen we onze partners helpen om een specialist en vertrouwd adviseur te worden op het gebied van cybersecurity as a service en Cisco Security in het bijzonder.”

Investeren in security is geen overbodige luxe voor partners, omdat het één van de belangrijkste prioriteiten is voor organisaties van alle soorten en maten. De Europese markt voor cybersecurity as a service groeit dan ook naar een verwachte 650 miljoen. Overigens groeit SASE (Secure Access Service Edge) harder dan de rest van de andere securityoplossingen en zorgt ervoor dat de groei van MSP’s wordt geschat op 31 procent.

Over de impact van Cisco in het security landschap

"Cisco is snel het security landschap aan het verstoren over hun gehele portfolio en hun XDR-oplossing kan de standaard referentie architectuur worden waar organisaties naar toe gaan," zei Chris Konrad, Area Vice President, Global Cyber, World Wide Technology. "Het biedt niet alleen brede zichtbaarheid door gegevens te integreren van endpoints, netwerk, cloud en andere bronnen - dit uitgebreide inzicht in het aanvalsoppervlak maakt superieure dreigingsdetectie mogelijk met geavanceerde analyses. Organisaties zouden serieus de implementatie van Cisco XDR moeten overwegen om hun beveiligingshouding te versterken en assets effectief te beschermen. Cisco draagt ongetwijfeld bij aan de algehele veerkracht van elke organisatie."

De groei van cybersecurityoplossingen en Cisco’s diensten wordt veroorzaakt door de hoeveelheid incidenten die bij zowel grote als kleine organisaties plaatsvinden. Zestig procent van de respondenten uit 27 landen van de Cybersecurity Readiness Index van Cisco zegt in het afgelopen jaar te maken hebben gehad met cyberincidenten. Met een gemiddelde schadepost van een ton bij 71 procent van de respondenten. Zeker kleine organisaties zijn nog niet klaar om met deze risico’s om te gaan, zo blijkt uit het rapport: slechts 10 procent is volwassen in z’n aanpak.

Zowel grote als kleine organisaties

Cisco kan ook voor die kleine eindklanten interessant zijn, vertelt Muscolino: “Er heerst nog steeds het idee dat Cisco zich alleen maar richt op de grote organisaties. Niets is minder waar. Omdat security veel belangrijker wordt, bijvoorbeeld door de introductie van de nieuwe privacyrichtlijn NIS2, kan en wil Cisco zowel kleine, middelgrote als grote organisaties ondersteunen met hun oplossing.”

NIS2 is de opvolging van de Europese richtlijn NIS1. In Nederland is die richtlijn geïmplementeerd onder de Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen. In de tweede versie van deze richtlijn vallen nu meer organisaties, waarbij meer aandacht is voor de keten. Dus niet alleen eindklanten moeten voldoen aan de strengere eisen, ook MSP’s moeten hun cyberhygiëne op orde hebben.

Maar hoe worden partners uitgekozen om zich aan te sluiten bij de club? Het is niet zo dat partners al expert hoeven te zijn in Cisco Security, maar ze moeten zich na acceptatie vervolgens wél willen verdiepen en trainen in de oplossingen. “Je moet er klaar voor zijn om security-as-a-service te willen leveren aan je klanten. In de club krijg je alle ondersteuning om je te specialiseren en te certificeren.”

Honderd Partners hebben zich aangemeld

De interesse in Cisco Security wordt bevestigd door partners die zich al hebben aangemeld. “Momenteel hebben in Europa honderd partners die zich aangesloten hebben”, vertelt Muscolino. Toch verwacht ze dat een beperkt aantal leden zich bij de club kunnen aansluiten: “Het is voor ons ontzettend belangrijk dat we persoonlijke begeleiding kunnen verlenen zodat partners echt uitgroeien tot een Cisco expert.”

In Nederland zijn al een tweetal events gehost zodat de partners elkaar beter kunnen leren kennen. “We begonnen met een webinar dat vooral was bedoeld om de behoeften van de eerste partners in kaart te brengen. Op 11 mei 2023 hebben we een Club Dinner georganiseerd dat vooral gericht was op elkaar beter leren kennen. De club is ook bedoeld om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te kunnen leren.”

Indisch leren koken

Voordat de leden en medewerkers van TD SYNNEX echter aan tafel konden, leerden ze Indisch koken van Maureen Tan, een beroemde kok met meerdere boeken op haar naam. Maureen kookt authentiek Indisch en leert anderen hetzelfde te doen op een makkelijke en toegankelijke manier. “Het gesprek dat we met onze partners aan tafel hadden over het Cisco Security aanbod, legde de basis voor toekomstige events.”

Eind juni werd de European Cisco Security Club georganiseerd, waar de best presterende partners per land werden uitgenodigd. Het evenement werd gehouden in het Cisco Cybersecurity Co-innovation center in Milaan. “Onze partners, maar ook wij hadden de kans om te leren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Cisco Security. We konden demo’s bijwonen onder andere de nieuwste recent gelanceerde XDR-oplossingen van Cisco en daarnaast natuurlijk de mooie stad van Milaan bezoeken.”

Zonde als je niet weet wat Cisco Security brengt

Muscolino: “Security is zo belangrijk en het is zonde als MSP’s niet weten dat Cisco Security hen daarin kan ondersteunen om meer impact te maken bij eindklanten en de business te laten groeien, zowel voor grote als kleine klanten. Om die bewustwording te stimuleren hebben we de Club opgericht.” Wil je meer weten hoe je in aanmerking komt voor een uitnodiging? Lees HIER verder!


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!