Witold Kepinski - 25 januari 2024

Computacenter geeft handelsverklaring vóór sluiting update

Computacenter, leverancier van technologie en diensten, publiceert een handelsupdate, gebaseerd op voorlopige, niet-gecontroleerde financiële informatie, voor het afgelopen jaar dat 31 december 2023 is afgesloten.

Computacenter geeft handelsverklaring vóór sluiting update image

Computacenter meldt: 'Er is sprake van een record gecorrigeerde winst vóór belastingen, waarbij de kasstroomgeneratie hoger ligt dan verwacht, terwijl we blijven investeren in toekomstige groei

We verwachten dat het boekjaar 2023 opnieuw een recordjaar zal zijn met de gecorrigeerde winst vóór belastingen. Dit resultaat werd behaald tegen de achtergrond van onzekere macro-economische omstandigheden gedurende het hele jaar, terwijl, zoals gepland, het niveau van de investeringen in strategische initiatieven toenam. Het weerspiegelt de kracht van ons geïntegreerde Technology Sourcing and Services-model en onze geografische diversiteit.

De totale omzet, op basis van het bruto gefactureerde inkomen, steeg met 12%, zowel op gerapporteerde basis als op basis van constante valuta, dankzij de sterke groei in Technology Sourcing en solide groei in Services. Bij Technology Sourcing werd, na een zeer sterke prestatie in de eerste helft van 2023, in de tweede helft van het jaar een verwachte normalisering van de activiteit gezien naarmate bepaalde projecten werden voltooid. De groei van de omzet uit diensten over het jaar was solide. De inflatie bleef een tegenwind, maar we slaagden er in de loop van het jaar in om ons margeherstel effectief te beheersen.

Per geografie voor het jaar, de kracht van Duitsland en Noord Amerika compenseerde de impact van een zwakkere prestatie in deGroot-Brittanniëwaar we, zoals eerder benadrukt, wijzigingen hebben aangebracht om onze prestaties te verbeteren.

Financiële positie

Omdat de toeleveringsketens in de sector zich in de loop van het jaar normaliseerden, na de verstoring tijdens de pandemie, hebben we onze voorraadpositie zeer effectief beheerd en sterke kasstromen gegenereerd. Het aangepaste nettovermogen van de Groep 2 , exclusief de leaseverplichtingen volgens IFRS 16, sloot het jaar zeer sterk af rond de 450 miljoen Britse Pond, vóór onze verwachtingen. December is de piekmaand in onze jaarlijkse cashcyclus, waarbij de netto-uitstroom naar verwachting tot het einde van de maand zal plaatsvinden, uiterlijk maart 2024.

Gezien de kracht van onze balans evalueren we onze opties. Historisch gezien heeft Computacenter een trackrecord in het teruggeven van overtollig kapitaal aan aandeelhouders wanneer geschikte overnames niet beschikbaar zijn.

Groepsvooruitzichten

Vooruitkijkend naar 2024 is de Groep, in de context van een aanhoudend onzekere macro-economische achtergrond, goed gepositioneerd om te blijven concurreren en verder marktaandeel te winnen.

Zoals verwacht verwachten we dat de Technology Sourcing-volumes in 2024 zullen normaliseren, aangezien enkele van de projecten met een hoog volume en lage marges die we hebben opgeleverd, vooral in de eerste helft van 2023, zijn voltooid. In de dienstensector verwachten we een aanhoudende groei, terwijl de inflatiedruk naar verwachting verder zal afnemen.

We zullen blijven investeren in strategische initiatieven om onze systemen te verbeteren en onze concurrentiepositie te verbeteren om onze prestaties op de lange termijn te behouden. Tegelijkertijd richten we ons steeds meer op het leveren van productiviteitsvoordelen binnen de hele Groep.

Over het geheel genomen verwachten we verdere vooruitgang te boeken in het boekjaar 2024, met een uitdagender vergelijking in de eerste helft van het jaar dan in de tweede helft.

Als we verder vooruit kijken, zijn we enthousiast over het tempo van de innovatie en de groei van de vraag naar technologie. Met onze kracht op het gebied van Technology Sourcing, Professional Services en Managed Services, en onze focus op het behouden en maximaliseren van klantrelaties op de lange termijn, zijn wij van mening dat we goed geplaatst zijn om winstgevende groei en duurzame cashgeneratie te realiseren.

We kijken ernaar uit om onze definitieve resultaten voor het afgelopen jaar te publiceren31 december 2023op woensdag20 maart 2024.

Voetnoten:

1 De aangepaste winst vóór belastingen wordt opgenomen vóór uitzonderlijke en andere aanpassingen, inclusief winsten of verliezen op bedrijfsovernames en -verkopen en de afschrijving van verworven immateriële vaste activa, aangezien het management deze items niet in aanmerking neemt bij het beoordelen van de onderliggende prestaties van het segment of de Groep als geheel.

2 Het aangepaste nettovermogen of de aangepaste nettoschuld omvatten geldmiddelen en kasequivalenten, andere korte- of langetermijnleningen en beleggingen in vlottende activa. Na de invoering van IFRS 16 sluit deze maatregel alle leaseverplichtingen uit.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!